{ "title": "Basur Ameliyatı Sonrası", "image": "https://www.basur.web.tr/images/basur-ameliyati-sonrasi.jpg", "date": "21.01.2024 06:40:04", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Basur Ameliyatı Sonrası, yapılan bütün önlemelere karşı basur ameliyatı olan hastada eğer devamlı olarak kanama meydana geliyorsa, ağrı oluyorsa ve kaşıntı söz konusuysa bu süreçte basur iyileşmiyor demektir. Basur ameliyatında kullanılan anestezinin etkisinin geçmesi için beklenilir. Basur ameliyatı olan hasta daha sonra ayağa kaldırılarak yürütülmelidir. Ayrıca ameliyat sonrasında hastada herhangi bir risk söz konusu değil ise hasta taburcu edilebilir. Ameliyat sebebi ile basurun alındığı bölgede şişlikler yani ödemler mevcut olabilir. Bu şişliklerden dolayı hasta idrara çıkmada sorunlar yaşayabilir. Basur ameliyatı olan hasta ameliyat sonrasında belirli bir süre araba kullanmaması gerekmektedir. Ayrıca üzerine doğru oturmaması ve yatmaması gerekmektedir. Basur ameliyatından sonra hastalarda ağrı şikâyetleri meydana geleceği için doktorun önermiş olduğu ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz.

Basur Ameliyatından Sonra Kanamalar Görülebilir, ameliyattan sonra hasta tuvalete çıktığı zaman kanama olabilir, ancak bu durum sizi korkutmasın. Özellikle basur ameliyatından sonra hastanın en çok dikkat etmesi gereken husus ise kabız olmamasıdır. Kabızlık sorunu yaşamamak için hasta katı yiyeceklerden ve özellikle abur cubur yiyeceklerden uzak durmalıdır. Ameliyat sonrasında sulu gıdalar ve yiyecekler tüketilmesine özen gösterilmelidir. Basur ameliyatından sonra hasta büyük abdesti için tuvalete çıktığı zaman aşırı şekilde bir ağrı meydana geleceğinden dolayı özellikle uyuşturucu özelliğe sahip olan kremler kullanılmalıdır. Bu sayede daha ağrısız bir şekilde tuvalete çıkma imkânı sağlamaktadır. Ameliyat bölgesinde meydana gelen şişlikler için buz tedavisi uygulanabilir. Ayrıca basur ameliyatı sonrasında oluşan şişlikler için sıcak suya oturulması hem şişliklere iyi gelecektir hem de ağrıyı büyük ölçüde azalmasında çok faydalıdır. Basur ameliyatı sonrasında kesilerin iltihaplanma durumunun yaşanmaması için doktorun önermiş olduğu ilaçların düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Eğer yapılan bu işlemler sonucunda ameliyat bölgesindeki şişlikler geçmiyorsa, ameliyatı yapan doktora başvurulmalıdır. Basur ameliyatından sonra hasta kabızlık problemini ortadan kaldırmak için sindirimin daha kolay olması için ilaçlar kullanabilir.

Basur Ameliyatı Sonrasında Beslenmede Nelere Dikkat Edilmelidir, özellikle beslenmeye çok dikkat edilmelidir. Ameliyat sonrasında ilk üç gün mutlaka pirinçli, sebzeli, mercimekli, şehriyeli ya da diğer çorba çeşitlerini çok az miktarda ekmek tüketerek yemelidir. Sabah kahvaltısında ise tereyağı, reçel, yoğurt, süt, peynir, yumurta, bal, açık çay ve meyve suları tüketebilir. Aynı zamanda posasız yiyecekler, püreler ve soyulmuş meyvelerde tüketebilir. Basur ameliyatının dördüncü gününden sonra posalı yiyecekler diyetine başlanabilir. Kuru sebzeler, bütün yeşil yapraklı sebzeler, bamya, domates, patates, soğan, tatlı ve acı biber, kuru ve taze fasulye, kepekli ürünler, bulgur, mercimek, bezelye ve nohut tüketebilir. Meyvelerden, kayısı, armut, hurma, incir, kuru meyveler, her çeşit taze meyve, portakal, mandalina, kabuklu elmalar, komposto ve hoşaf çeşitleri de posalı olduğu için rahatlıkla tüketilebilir.
" } ] }