{ "title": "Basur Kanamasına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.basur.web.tr/images/basur-kanamasina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "21.01.2024 13:39:28", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Basur kanamasına ne iyi gelir; Makat çevresinde meydana gelen kanama çoğunlukla basurun en fazla görülmekte olan belirtisidir. İltihaplanma ile genişlemiş olan toplardamarda bulunan basur memeleri genişleyerek şişer. Bu durum oldukça ağrılı bir problem olmakla beraber, özellikle kabızlık halinde zorlanma ile basur kanaması oluşur. Bu kanamaların önüne geçmek için, ilk önce kabızlığın önüne geçilmesi gerekmektedir.

Basur olan bölgesinin tahriş olmasına sebep olan durumlar yok edilmelidir. Basur kanamalarının önüne geçilmez ise hastalarda kansızlık problemi meydana gelebilir. Bu sebeple hastaların beslenme düzenlerine ve davranışlarına karşı, basur çevresinin temizliğine oldukça önem verilmesi gerekmektedir.

Basur kanamasına karşı alınacak olan önlemler nelerdir?

Basur hastalarının tüketmiş oldukları gıdalar özellikle lifli olan gıdaların yenilmesi gerekmektedir. Bu durum için diyet listelerinde mısır gevreği, esmer olan pirinç, mısır, kuru şekilde olan kayısı, kuru şekilde olan üzüm, ceviz, kuru şekilde olan erik, patates, havuç, fındık, ıspanak, kabak, kuşkonmaz, brokoli, esmer şekilde olan ekmek biçimindeki oldukça fazla lifli olan besinler tüketilmelidir. Bu tür besinler hastaların kabız olmasına engel olacağından dolayı, dışkılama esnasında basur memelerinin tahriş olup, kanamasının önüne geçmektedir.

Hastaların stresli bir şekilde olan hayattan, sigara içme alışkanlığından uzak durması oldukça faydalı olacaktır. Vücutlarını iyi bir şekilde tanıyarak, bu duruma uygun bir şekilde davranmaları gerekmektedir. Özellikle şeftali yenilmesi hazmı hızlandıran ve idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olan bir meyvedir. Bu basurun verdiği rahatsızlığı engelleyen bir tercihtir. Hasta olan kişilerin sabah saatlerinde papatya çayını aç karnına içmesi önerilir.

Basur kanamasına karşı gıda tüketimi

Kabızlığı önlemek için pırasa diyet listesine konulmalıdır. Basur kanamalarının önüne geçmek için, özellikle yoğurt ve kefir yenilmesi gerekmektedir. Bu gıdaların sindirimi için kullanılmakta olan iyi bakteriler basur için oldukça yararlıdır. Keçiboynuzu yenilmesi de basur için oldukça faydalıdır. Bu durum hem basur ağrılarının dindirilmesinde hem de basurun tahriş olarak kanamasının önüne geçmektedir. Besin değeri fazla olan kepekli olan tahıllar, aynı zamanda lif ve protein bulundurduklarından dolayı basur problemlerini azaltıcı etkisi vardır.

Basur ağrısı, basur kanaması şeklindeki etkilerden kurtulmak için, en önemli olan alışkanlık bol miktarda su tüketilmelidir. Bunun haricinde bitki çayları, lifli olan sebze ve meyve suları da sindirimi kolay bir hale getirerek, basurun etkilerini azaltacaktır. Kuşburnu yenilmesi de basurun kanaması, ağrıması gibi etkileri azaltacaktır. Ilık su ile yapılan oturma banyoları da basur etkilerini azaltacağından dolayı basur kanamasına karşı iyi gelmektedir.

Diyet listesinde acılı olan, baharatlı besinlerden uzak durulmalıdır. Bunlar basurun meydana gelmesini hızlandırarak, basur etkilerinin meydana gelmesini tetikleyebilirler. Ayrıca pizza, hamburger, turşu, turunçgiller, çay, kahve, tuzlu olan gıdalar, asitli olan içecekler, sosis şeklindeki besinler tercih edilmesi doğru değildir. Beslenme sırasında muz yenilmesi ise hastalara tavsiye edilmektedir.
" } ] }