{ "title": "Basur Lazer Ameliyatı", "image": "https://www.basur.web.tr/images/basur-lazer-ameliyati.jpg", "date": "19.01.2024 04:33:05", "author": "VELİ ATAY", "article": [ { "article": "Basur Lazer ameliyatı, uygulaması sayısız hastalığın muayenesi için kullanılan lazer tekniği aynı zamanda halk arasında basur olarak bilinen ve tıp dilindeki adıyla Hemoroid hastalığının tedavisinde de yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Basur rahatsızlığı için tek çözüm yolu bu yöntem olmasa bile bilinen diğer yöntemlere nazaran oldukça alternatif bir teknik olduğunu söyleyebiliriz.

Bir nevi ışıkla yapılan tedavi türü olarak da bilinen lazer ameliyatı için yüksek ısı barındıran ışık sayesinde basur memelerine değdirilerek memenin ısınmasını sağlar. Basur memelerinde yaklaşık olarak 2-3 mm derinlik ve 6-8mm genişliğinde doku zararı meydana getirir. Oluşan ağrı sinirlerin yok olduğu bölgede çalıştığı için hasta bu yanma halini hafif bir düzeyde atlatacaktır. Basur memelerinde oluşan bu yanmalar aynı zamanda bu kısımdaki genişleyerek varisleşmiş bir hal alan damarları da yakmış olduğundan hacmi giderek küçülmüş olacaktır. Kontrollü bir şekilde ilerleyen bu yanık zayıflamış bir halde bulunan bu alan için sağlıklı ve yeni bir doku yapısı olmasına da sebep olacaktır. Bu sayede hastayı rahatsız eden ağrılar ortadan kalktığı gibi hasta eskisinden daha rahat bir duruma gelecektir.

Basur memelerinin sarkmasında sıkça kullanılan bir yöntemdir. Lazer yardımıyla yapılan bu tedavi sırasında aynı zamanda da kalın bağırsakların son bölümlerinde yer alan çevresel dokunun yapışmasıyla (Tıpta bu duruma Fixasyon etkisi adı verilmektedir.) hemoroidin beraberinde oluşan makat sarkması sorunu da ortadan kaldırılmış olur. Hemoroitte kanama oluşmuş ise kanayan damar kısımlardın pıhtılaşma meydana geleceğinden kanama durumu uygulama esnasında devam etmeyip duracaktır.

Lazerle Hemoroit (Basur) Ameliyatının Faydaları Nelerdir?
Basur lazer ameliyatı sonrası

İstirahat etmeye gerek yoktur. Lazer ile yapılması sebebiyle sadece 1 günlük bir istirahat hasta için yeterli olacaktır. Ancak lazer dışında uygulanan ameliyat tedavisi için yaklaşık olarak 2 ay kadar istirahat olunması zorunluluğu bulunmaktadır. Çünkü kesik sonucu makatta bulunan bölgenin iyileşmesi uzun bir süreyi kapsayacaktır.

Yapılan işlem yaklaşık olarak 10 dakikaya yakın sürmektedir. Ancak yapılan bu ameliyat türü diğer ameliyatlar gibi hastada sıkılma ve utanma hissi yaratabilmektedir. Bu sorunu açmak adına lazerle yapılan ve yaklaşık 10 dakika süren ve biten bu tedavi sayesinde bu sorunda ortadan kalmış olacaktır. Yapılan ameliyat sonrasında ise hastalığın tekrarlanma riski yoktur. Bu sebepten ötürü hastaların rahat olmaları ve mümkünse lazerle tedavi olmalarını tavsiye edebiliriz.

Lazerle yapılan basur ameliyatın tedavisi ekonomik anlamda masraflı gibi görünse bile sağlık açısından kesin sonuç verdiği için tavsiye edebiliriz. Ameliyat yapıldıktan sonra bir daha böyle bir riskle karşılaşmamız sebebiyle lazer yöntemi oldukça önemlidir. Sağlığınızı düşünüyorsanız eğer Uzman bir doktorun tavsiyeleri doğrultusunda lazer ile tedavi olmanızı öneririz.
" } ] }